woensdag 26 maart

Zoekveld

0

Kleurenfoto's van Hindenburg: het grootste luchtschip ooit

De Hindenburg was door de Duitsers zo enorm groot gemaakt omdat men met helium wilde werken. Omdat men in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog te maken kreeg met een boycot van de Verenigde Staten, koos men voor het zeer brandbare waterstof om de zeppelin te vullen. Nadat men tien keer naar de Verenigde Staten en zeven keer naar Brazilië was gevlogen ging het op 6 mei 1937 mis en verbrande het in New York. Van de 97 mensen aan boord kwamen er 35 om het leven. De ramp werd veroorzaakt door statische elektriciteit, waardoor er vonken oversloegen toen de ankerkabels de grond raakten.

zie ook

In die tijd was Aeroflot de nationale luchtvaartmaatschappij van de Russen. Rijk was het land niet. Voor degenen die een kaartje voor weinig geld konden bemachtigen bood men veel luxe. Zoveel luxe dat men zich random liet vervoeren.

In de jaren zeventig was vliegen nog geen bezigheid voor het plebs. Zaken als ruimte en luxe waren belangrijker dan zoveel mogelijk mensen in een koker stoppen. De eerste foto is van normale economy class.