vrijdag 22 mei

Zoekveld

0

Microscopisch vrijdagmiddagblog: Alcohol

Jahoe, het is weer vrijdag. En het wordt ook nog eens lekker terrasweer vandaag. Reden genoeg om direct uit werk de hort op te gaan en een dag met een 'open einde' te beleven: aan de rol van de vrij-mi-bo, tot de zat-och-ka (zaterdagochtendkater). Deze prachtige afbeeldingen komen van BevShots.com. Zij druppelen je favoriete drankje onder de microscoop en fotograferen deze kunstig, met wat sexy effecten. Hierbij een microscopisch (en hypothetisch) verslag van onze vrijdagmiddag:

[16.45 uur] Op mooie dagen als deze is het de kunst een plekje te bemachtigen op het terras, vandaar dat we extra vroeg gevlucht zijn van het werk. Terwijl we wachten op onze vrinden beginnen we met een fijne, stevige Lambiek

[17.14 uur] Ah, daar is de rest, gezellig. Laten we nu eens voor een Dunkles Weizen gaan. Good stuff. En zoals je wellicht weet, staat Weizen niet voor "wit" zoals veel mensen denken, maar voor tarwebier. Je hebt ze dan ook als 'Dunkel' en 'Hefe/ Helles'

[18.00 uur] Altijd leuk, een opening bij een galerie. Gelukkig heb ik vandaag mijn bril bij me, dus ik kan rondlopen alsof ik er iets van weet en gratis champagne drinken

[19.27] Hoogste tijd om wat te eten. Sushi is een goed idee. Sake erbij jongens? T'is tenslotte vrijdag!

[19.59 uur] Sure, doe nog maar een wit wijntje, deze smaakt prima bij al die rauwe vis

[20.45 uur] Dubbele espresso graag, met iets er naast. Doe maar een bourbon. Zeik niet, dat vind ik lekker. Waar gaan we zo heen?

[21.37 uur]

Pilsje, lekker! "Ja man, die nieuwe Mad Max, bril-fucking-jant"

Pintekindje voor mij. "Het is wat hè, dat bankwezen. Heb je die discussie gezien tussen Luyendijk en dat fossiel van een Onno Ruding? Het was echt een clash tussen tijdsgeesten, hoe die ouwe denkt, dat kan niet waar zijn"

Nog maar een Spaatje Geel dan. "Shit, het is weer zo'n avond dat ik na ieder biertje moet zeiken"

Eenmaal kouwe klatser! "Dude, ik zweer het, we moeten echt een start-up beginnen in Brazilië. Het leven is daar goed en personeel kost geen reet. Nee, echt echt: O vida boa, bro!"

Chinees met 'n witte baard graag! "Wij zijn ECHT goede vrienden man. Dit moeten we vaker doen. ZZzo jammer dat ik je niet meer zo vaak zie sinds je verkering hebt met ding-hik-es"

Bierrrrr hierrrr! "Hee... Ken ik jou nie eregens va-hik-an?" (...) "De vriendin van wíe?"

[00.27 uur] Je moet helduru draknen drknien, andres krijhijg jeen katur. Dus geeen Djeegermeister voor mij naa, dankje. Doe maar www...odka!

[01.36 uur] Jaahaa... Tu..Tu...Tukwiela is ohook helder. s Goed voor de microbehehehehehe...

["Waar zzttaat mun fietsookweer"]

["I did it maaai waaaayy"]

[willekeurig gemompel uit een struik]

[04.16 uur] Kaspa.. Kapsak... Kapsasol-hik- on met extra knoglooksaus alstublie-hik. En cola

...

...

...

[10.21 uur] God wat een koppijn. Ik. Ga. Nooit. Meer. Drinken.
Maar ja, het gezegde luidt: om je kater te temmen moet je beginnen met de drank waar je de vorige nacht mee geëindigd bent. Alleen geen idee wat dat was.
Ik heb alleen whiskey in huis. That'll do...
Ahhh, weekend. Heerlijk.