maandag 16 maart

Zoekveld

0

Twentse robotvogel krijgt kapitaalinjectie en gaat internationaal

"Het Enschedese bedrijf Clear Flight Solutions, dat robotvogels maakt, krijgt 1,6 miljoen euro van het Amerikaanse Cottonwood Euro Technology Fund, dat zich vorig jaar in Enschede vestigde. De Enschedese start-up is het eerste Europese bedrijf waar Cottonwood in investeert" aldus de Twentse courant Tubantia. Met het geld kan Clear Flight Solutions nog meer vogels testen en krijgen ze de ruimte om deze indrukwekkende robotroofvogels onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

En daar zit natuurlijk best wat potentie in. Waar vogels wereldwijd voor miljarden schade toebrengen en in veel gevallen mensen in gevaar kunnen brengen wordt van alles ingezet. Van de klassieke vogelverschrikker, tot kanonschoten, papieren vlieger-roofvogels en natuurlijk valkeniers. Maar ja, het nadeel van het gebruik van roofvogels is dat deze na twee vluchten bekaf zijn. Een robot havik, daar stop je gewoon een nieuwe accu in.
Wij hopen dat Clear Flight Solutions wereldwijd gigantisch wordt en zich vervolgens gaat richten op het fabriceren van robotdraken. En natuurlijk robotvogels voor de particuliere markt. Want zeg nu zelf, hoe veel cooler is dit dan een drone?